TINAMARIAS
TINAMARIAS

BEAUTY
P2161463

Okay, det er ikke nogen hemmelighed, at den værste periode af mine teenageår var da jeg havde togskinner på tænderne. Jeg var selvfølgelig super glad for, at mine tænder blev rettet ind, eftersom at jeg havde et stort overbid og mellemrum mellem tænderne. Min mor sagde altid, "Bare tag tænderne ind, de er tørre". Dengang var det slet ikke sjovt, når min mor drillede mig, men hun mente det kun i sjov og vidste jo, at mine tænder før eller siden ville blive pæne. Jeg kan huske, at jeg altid holdte for min mund, når jeg skulle smile eller grine og det er jo aldrig sjovt, at man skal skjule sit smil. Et smil er jo menneskets bedste accessory. Til gengæld elskede jeg tegneserien "Braceface", så var det lidt nemmere at være bøjlefjæs i klassen. Jeg fik taget togskinnerne af, da min moster skulle giftes og der havde jeg haft dem på i lidt over to år, så det var på tide mente jeg. Dog er der altid en chance for, at tænderne med tiden vil ændre sig og i nogle tilfælde rykke sig tilbage igen - især hvis man ikke får gået med sin ganebøjle efterfølgende. Det endte jeg med at glemme for mange gange og til sidst kunne jeg faktisk ikke passe ganebøjlen længere, da mine tænder i overmunden havde rykket sig. Det var ikke noget, jeg gik og spekulerede på dengang, da jeg egentlig bare var lykkelig over, endelig at være fri fra togskinnerne og derfor smilede jeg til alt og alle og havde også fundet et helt andet selvværd, hvilket betød rigtig meget for mig.

Årene gik og jeg blev lige pludselig opmærksom på, at min ene fortand havde rykket sig lidt frem og var nu ikke helt lige med den anden fortand. Egentlig var det nok kun mig, der rigtig lagde mærke til det, men det var noget, der gik mig meget på og jeg sad endda til tider og prøvede at presse tanden på plads igen med min finger. Jeg har i mange år prøvet at finde en måde, hvor på at jeg kunne få mine tænder rettet tilbage som de var, da jeg fik mine togskinner af, dog fandt jeg aldrig rigtig frem til noget. Før nu her. Jeg faldt over de skinner, der hedder Invisalign og har det sidste års tid ikke tænkt på andet end, at det var et forløb lige for mig. Det er nemlig en gennemsigtig skinne, der gradvist rykker dine tænder på plads, så de til sidst er helt lige og fine igen. Jeg kunne simpelthen ikke få armene ned over denne opfindelse - jeg kan næsten græde ved tanken om, at jeg endelig kan få den dumme fortand rettet ind på sin plads igen, uden at skulle rende rundt med togskinner i en alder af 25 år.

For godt en måned siden besøgte jeg Klinik Holstein ude i Charlottenlund og fortalte dem om hele mit forløb med forskellige bøjler gennem teenageårene og at jeg nu var rigtig ked af, at mine tænder var begyndt at rykke sig tilbage igen. Jeg fik scannet mine tænder og derefter regner computeren simpelthen ud, hvor langt mit forløb kommer til at tage, for mange skinner jeg skal bruge og så viser computeren simpelthen også, hvordan mine tænder kommer til at se ud, når vi er færdige.

P3212367P3212369

Som I kan se ovenover her, så ser skinner sådan ud og det er jo helt fantastisk, at man i dag kan slippe for togskinnerne og bare rende rundt med en gennemsigtig skinne og få rettet sine tænder. Der er så mange, der slet ikke set det på mig og jeg tænker heller ikke, at I har set dem på mig? Jeg har dem nemlig på oppe på billedet helt øverst - selvfølgelig kan man godt se, at der er noget, hvis man står tæt på og kigger grundigt, men hvis man ikke er klar over det, ville man aldrig ligge mærke til det.

Grunden til, at jeg gerne vil fortælle om det her forløb er fordi, at jeg har på fornemmelsen, at der går rigtig mange unge piger (sikkert også drenge) rundt, og ikke vil have togskinner på og så vælger de helt fra at få bøjle, da de tror, at det er den eneste løsning og så ender det med, at de går og skjuler det smukkeste ved sig selv - nemlig deres smil. Jeg ved godt, at I måske tænker, at mine tænder ser helt fine ud, men jeg vil også sige, at jeg kender mine gode vinkler og så ser man det ikke så tydeligt - måske er det også mere mig selv, men jeg skal jo ikke gå og holde mit smil tilbage, og derfor har jeg taget denne beslutning og jeg kunne ikke være mere glad. Invisalign er i den lidt dyrere ende end at få togskinner, men det er ikke umuligt at få lavet en afbetalingsordning, hvis det virkelig er noget, man går og drømmer om. I den branche jeg er i, er det vigtigt for mig, at jeg er den bedste version af mig selv og derfor er det dejligt at vide, at jeg nu endeligt får rettet det, jeg har ønsket mig i så mange år efterhånden. Der er sikkert mange af Jer, der vil spørge mig, hvorfor jeg overhovedet skal have rettet mine tænder, men herunder kan I faktisk se, hvordan mine tænder ser ud nede fra og hvordan de kommer til at se ud, når vi er helt færdige om et lille års tid.

P2161417

Jeg har under mine første uger filmet en lille video til Jer, hvor I kan se mit besøg hos Klinik Holstein og hvor jeg prøver skinnen for første gang. Der kommer også et lille øjeblik, hvor jeg har lidt ondt af mig selv, men den fase er jeg heldigvis ovre nu - sådan er det nok altid, når man skal vænne sig til de nye ændringer. Jeg vil løbende lave videoer om mit forløb, så I kan følge med og se resultater. Nu ikke mere snak - tænker at mit indlæg endte med at blive rimelig langt. Nu tænker jeg at høre Jeres mening - måske I endda har overvejet Invisalign eller allerede er igang med samme forløb? ♥

I kan læse meget mere på Klinik Holsteins hjemmesidde HER, eller læse mere om selve Invisalign skinnerne HER.

https://www.youtube.com/watch?v=jzxA8UwRW8Q

Indlægget er lavet i samarbejde med Klinik Holstein

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments