BE YOURSELF

Okay, det her indlæg falder måske ikke i alles smag og nogle vil måske endda blive stødt af det, men jeg kan simpelthen ikke holde det tilbage længere og synes egentlig, at det er en snak man skal tage. Jeg sidder tit og kører igennem Instagram og på mange pigers Instagram er det blevet enormt populært og nærmest end konkurrence om, hvem der kan være mest afklædt - jo mere hud, der vises, jo flere likes og følgere. Og det er jo det, det hele handler om, ikke? ... Eller er det?

Jeg mener, at mange unge piger har fået et helt forkert billede af, hvordan man skal være som kvinde. Øjet fanger bar hud og derfor er det det, der giver en masse opmærksomhed, men jeg mener stadig, at der er måder at gøre det på. Jeg har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor jeg er i dag og jeg går meget op i, hvordan jeg udstiller mig selv - det gælder også overfor min familie og venner. Det at være med i Paradise Hotel og alle pludseligt får en opfattelse af dig, er noget som jeg har arbejdet hårdt på at fjerne, og jeg har de sidste 3 år knoklet for at vise folk, hvem jeg i virkligheden er og jeg mener selv, at jeg ikke behøver at vise hud eller uploade vulgære billeder af mig selv, før at folk vil følge med i mit liv? Er det blevet en konkurrence om, hvem der kan vise mest hud på Instagram og hvor vigtigt det er, hvad der står foran k'et i dine følgere?

Jeg vil da hellere sende mine tal til mine samarbejdspartnere og vise dem stolt frem, end at de skal tænke, "Ja, hvorfor mon, du har så mange følgere?". Det jeg egentlig vil frem til er, at jeg mener sagtens, at man kan have mange følgere, uden at vise sig selv og gemme lidt til fantasien OG ens kæreste (hvis man har sådan en). Jeg synes det er vigtigt, at unge piger kan blive inspireret på den rigtige måde og ikke gå med tanken om, at de også skal vise alt den hud for at folk vil anerkende dem. For mig er det så forkert og et sørgeligt billede af, hvordan kvinder skal være.

Når det så er sagt, så er der selvfølgelig ikke noget galt i at tage flotte bikinibilleder, da det jo ligesom er ret normalt, når man er på ferie, at man er i bikini og måske gerne vil have nogle pæne billeder, men igen - der er måder at gøre det på. Der er stor forskel på at være smuk og sexet, end vulgær og totalt over stregen. Jeg bliver selv inspireret af flotte piger i bikinier, når de sidder på en strand i Thailand eller ved en lækker pool på Bali, men går det hen og bliver vulgært eller bare upassende, så sidder jeg bare og tænker, "Hvorfor?".

Lige et surt opstød herfra - Er jeg den eneste, der har det sådan?

 

Likes

Comments

Tina Maria
,
Hej Nina. Jeg mener på ingen måde, at jeg shamer nogen i dette indlæg. Jeg mener bare, at der er så mange unge piger, der tror at det er vejen frem. Jeg skriver også i mit indlæg, at det selvfølgelig ikke er alle, der gør det. Der er måder at gøre det på, og jeg mener, at der er mange unge piger, der simpelthen er for vulgære på de sociale medier. Der er stor forskel på at være sexet og smuk end vulgær - jeg bliver selv inspireret af smukke piger i bikini, men igen - der er måder at gøre det på.
Tina Maria
,
Du har helt ret i, at det er ikke mit problem, men jeg er stadig i min fulde ret til at have min mening omkring det. Jeg mener, at mange unge piger udstiller sig selv forkert - jeg mener at alle mennesker har noget at byde på, og man behøver ikke at smide tøjet før man er "accepteret". Der er selvfølgelig også måder at gøre det på - jeg bliver selv inspireret af smukke piger i bikini. Men der er stor forskel på at være smuk og sexet, end vulgær. Det er bare min mening :-)
Nina
,
Jeg er meget enig i, at vi skal lære unge piger (dem jeg ikke selv benævner i min tidligere kommentar), at der er et valg - og at de ikke automatisk skal tro, at de SKAL vise hud, for at blive anerkendt. Men nu hentydede jeg også til kvinder i min kommentar. Jeg har nok bare lidt svært ved at se, hvordan man objektivt kan vurdere at en instagram-bruger f.eks. prøver at hunte likes og følgere ved at vise "mere hud", eller om de gør det, fordi de er stolte af sig selv - og det er nok lidt her, at "shamingen" kommer ind. Fordi at man som subjekt går ind og tolker på en masse billeder og skaber sig nogle forestillinger om bagvedliggende motiver. Jeg tror måske også, at jeg har svært ved at vurdere, hvad du mener med ordet "vulgært", da det er et ladet ord, og derfor kan fortolkes forskelligt? Nogle synes at Kim Kardashians fremstilling af sig selv er vulgær, og det synes jeg f.eks. ikke. Under alle omstændigheder synes jeg bestemt også at måden hvorpå samfundet seksualiserer unge kroppe, er problematisk. Og her mener jeg, at vi som samfund netop skal ændre synet på kroppen, som værende noget, der ikke skal skjules eller nødvendigvis skal dækkes til. Men som kan bruges, som man lyster. Og via denne respekt for og anerkendelse af individet - og italesættelsen af samme - kan vi måske bryde ud af rigide kønsopdelinger. Hvilket, jeg tror, vil få unge piger til at opfatte sig selv - og deres kroppe - i et mere positivt lys.
Caroline
,
Hej Tina Maria, Jeg synes, det er et lidt dobbelt-moralsk indlæg. Hvis der er en tendens til, at helt helt unge piger viser bar hud og flasher mærketøj, og vi antager, at det er for at forfølge en accept - så mener jeg virkelig, at det er en anerkendelsesjagt som er skabt i kølvandet på især jer bloggeres fremkomst. Med dine vildt lækre billeder af din 'hverdag' og din modeserie-styling er du med til at sætte en meget høj standard for, hvordan piger skal se ud. Jeg ved godt, at det er præmissen for en blog, men jeg tror helt ærligt, at mange piger får lavere selvværd af at følge smukke bloggerpiger, der rejser, ser fantastiske ud i bikini, går til smukke fester mv. Jeg har ikke i sinde at være bebrejdende, men jeg tror, de færreste bliver vildt inspirerede af 'smukke bikinibilleder', som du hævder - hvad er der at blive inspireret af? Sixpack, palmer og brun hud og verdens mindste stykke tøj? Det tror jeg da nærmere er besnærende for de fleste! Jeg mener at læse mellem linjerne i dit indlæg her, og i dine kommentarer, at det er kvindeligt at vise hud, hvis det er smukt, men ikke, hvis det er vulgært? Men hvor er den grænse lige skrevet ned? Det, jeg mener er, at I/du er med til at fremsætte et ideal, og så er det lige skrapt nok at begynde at påkræve sig monopol på efterfælgende, hvor idealet starter og slutter. Ja, vi skal være kvinder på 'den rigtige måde', men hvem ved lige, hvad det er? Jeg tror, at jeg på samme måde (som dig?) får lidt ondt af unge kvinder, der smider tøjet på sociale medier og ikke ved, hvad de har rodet sig ud i. Men det kunne være (mere) interessant at diskutere, hvorfor, vi er nået derud. No blaming, bare meningsudveksling :) God dag!
Tina Maria
,
Hej Caroline. Jeg kan ikke se, hvordan det kan være dobbeltmoralsk? Jeg mener i hvert fald ikke selv, at jeg på noget tidspunkt har uploadet vulgære billeder eller været upassende på de sociale medier. Jeg mener, at jeg har en blog hvor ALLE er velkomne og hvor ALLE kan være med. Ja, jeg køber også dyre ting, men jeg er ligeså god til at købe tøj, hvor alle kan være med og det sammensætter jeg i hvert et outfit. Jeg tager endda emner op som mobning, at miste en forælder, at finde sig selv mm. netop for at vise, at jeg også bare er et menneske. Jeg har arbejdet hårdt for at være en inspiration for unge piger, der bliver mobbet og måske har svært ved at finde ud af, hvem de er som person. Så jeg kan ikke se, hvor jeg er dobbeltmoralsk henne? Jeg tror at alle piger gerne vil vise pæne billeder på deres blogs, Instagram og andet, men jeg viser også på min blog, at jeg bare er en skrøbelig pige, der nogle gange ikke kan se lyset for enden.
Laura
,
Hej Tina Maria. Jeg kan sagtens følge dig i, at du i mange af dine indlæg forsøger at vise, at du også bare er et almindeligt menneske. Det er du forhåbentlig også :wink: Jeg vil dog give Caroline ret i, at du er med til at sætte en standard, som mange piger har svært ved at leve op til. Du er enormt smuk, og det er også den tanke, man som læser får, når man klikker ind på din blog, og når man følger med på din instagram. Det kan godt være, at du på din blog gør noget ud af at fortælle om, at du engang har haft akne, og at du som ung ikke havde råd til det lækre tøj - men det er desværre bare ikke det, de billeder du poster giver udtryk for. Du er til gengæld så smuk, stylet og velklædt på alt du offentligører, at selvom du ikke flasher meget hud, formår du stadig at fange folks opmærksomhed! På dine snapchats og dine billeder på instagram og bloggen poster du billeder, hvor du er fuldkommen fejlfri. Det er også helt fair, men det er måske derfor, at dit indlæg klinger lidt hult i mine ører.
Tina Maria
,
Hej Laura. Okay, så nu skal man straffes for at være smuk? Det lyder lidt tamt i mine ører. Det eneste jeg nævner i dette indlæg er, at det undrer mig at unge piger har lyst til at lægge vulgære billeder op af sig selv på de sociale medier. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke må vise mig som jeg er på min egen blog. Og ja, jeg formår at fange folks opmærksomhed, men jeg mener, at der er stor forskel på den opmærksomhed og en opmærksomhed på et billede, hvor en ung pige er alt for afklædt. Jeg knokler hårdt for at være en inspiration for de piger, der måske har mistet troen på sig selv, da jeg selv har været i den situation da jeg var yngre. Det er jeg ikke længere og derfor er der heller ingen grund til, at jeg skulle være der? Så er jeg vel i min fulde ret til at vise, hvor langt jeg er nået og hvad jeg har formået at opnå ved at tro på mig selv! :-) Det ser jeg ikke nok galt i. Og det er heller ikke noget, mine læsere fortæller mig.
rikke
,
Er meget enig med dig, Tina Maria :-) Billeder, som for blot 10, ja, måske 5 år siden ville have været for afslørende, altså her tænker jeg på, for afslørende hvis de blev delt ved en fejl (hvis nogen fik fat i private billeder af én), ja, dem deler folk gladeligt SELV efterhånden. Du har ret i, at der er en tendens til, at folk viser mere og mere hud, og især i fitnessmiljøet ses det, at "progress pictures" nærmest per definition skal være næsten uden en trevl på kroppen. Altså, jeg vil mene, man godt kan vise sin fremgang rent fitnessmæssigt, med tøj på :-) Dejligt med én, der endelig italesætter "problematikken", om man vil, for selvfølgelig må man selv om, hvad man gør med sit liv, og hvordan man vil fremstille sig selv på de sociale medier som f.eks. Instagram, men tror nogle glemmer at tænke på HVOR mange mennesker, der kigger med, og at billeder på nettet aldrig rigtigt helt forsvinder. Jeg har i hvert fald taget mig selv i nogle gange at være lige ved at lægge et billede på Instagram, som for mig har været en lille smule over min egen grænse, og så har jeg tænkt på, hvilke mennesker, der følger mig (f.eks. tidligere klassekammerater, venner, veninder osv.), og så heldigvis ombestemt mig.
Laura
,
Jeg har nok formuleret mig forkert, hvis det er sådan du tager det. Du skal slet ikke straffes for at være smuk, men min pointe er, at mange unge måske søger den opmærksomhed, du får på dit udseende, ved at poste afklædte billeder. Jeg håber ikke, du er blev stødt af min kommentar. Jeg synes du gør et godt stykke arbejde, og du kan sagtens være stolt over alt, hvad du har opnået! :)
Thea
,
Hej Tina Maria. jeg syntes du skal vide at jeg virkelig syntes du er en kæmpe inspiration. jeg er 15 år gammel, og du inspirere mig virkelig meget. Både i forhold til mode, skønhed og alle de personlige blogindlæg du kommer med <3 :)