Go to ,[object Object]

A ROLE MODEL

"Jeg er ked af at skulle sige det, men tænker du nogensinde over hvilket forbillede du er over for de unge piger? Du er medskyldig i min spiseforstyrrelse et år tilbage. I en alder af 14 år så jeg på dig som en rollemodel, men du forskruede egentlig bare min hjerne. Det er tydeligt at se at du ikke har en vægt på 50 kg, og det fik mig til at se ned på min 48 kg krop, fordi jeg nægtede at have samme vægt som en der er næsten 10 år ældre. Undskyld jeg siger det, men var det nødvændigt at få det ud til verdenen hvor meget du vejede? Var det nødvændigt at få piger til at sammenligne sig med dig, for det ved du er det der vil ske. Det ikke kun dig men også mange andre bloggere der liiige skal have det ud at de altså ikke vejer noget og derfor gør unge piger usikre. Du en ROLLEMODEL. Endnu engang, tænk over det…"

I går modtog jeg denne kommentar på bloggen, der rystede mig fuldstændig og jeg endte også med at blive rigtig vred og chokeret. Egentlig er jeg fuldstændig RYSTET over kommentaren. Pigen her har nok ret i, at jeg er en rollemodel for mange unge piger - det har i hvert fald været mit mål med min blog. Netop ved at dele mit liv med Jer læsere - både mine gode og hårde tider i livet. Men det skal lige siges, at jeg på INTET tidspunkt har tænkt, at jeg kunne være medskyldig i, at piger får spiseforstyrrelse! Jeg ved egentlig ikke hvad jeg skal skrive, da jeg ikke føler, at jeg skal "straffes" for at veje det jeg gør? Jeg vejer lige akkurat 51,4 kg, (jeg har lige været ude og veje mig). Min far var meget spinkel af bygning og både min lillebror og jeg har begge arvet det fra ham. Det er ikke noget, vi kan gøre for og jeg blev også mobbet for at have min spinkle bygning, da jeg gik i 4-8 klasse i folkeskolen, hvilket jeg også har snakket meget om her på bloggen.

Jeg føler ikke, at jeg på noget tidspunkt har snakket højt om min vægt, som om at jeg har opfordret unge piger til at sulte sig selv eller værre endnu at få en spiseforstyrrelse. Jeg er et offentligt menneske og I læsere har altid været interesseret i mine ASK ME videoer, hvor I får lov til at stille en masse spørgsmål om mig, som I gerne vil vide. Der er jeg blevet spurgt om, hvor høj jeg er, samt hvor meget jeg vejer. Jeg forstår dog ikke, hvorfor pigen skriver, at det er tydeligt at se, at jeg ikke vejer 50kg? Et godt råd - man skal ikke udtale sig om personer eller andre ting, man ikke ved noget om. Jeg er den jeg er, og det skal jeg have lov til. Jeg har på intet tidspunkt smidt billeder op på min blog eller Instagram, der har signaleret, at jeg er hysterisk med, hvad jeg spiser og at min vægt ikke må rykke sig en flænge. Egentlig er jeg ligeglad - det vigtigste for mig har altid været at være glad og tilpas i min krop og det er jeg, når jeg spiser det jeg vil. Og så er der ingen, der skal fortælle mig, at jeg vejer for lidt eller for meget. Jeg er sund og rask. Basta bum.

Jeg håber bestemt ikke, at der er andre, der har samme opfattelse som hende? Lad mig endelig høre Jeres tanker om dette.

 

Likes

Comments

caren
,
Jeg bliver sgu misunderlig på dig... selvom det er en grim ting... men Det er fordi jeg selv vejer 67 kg, og er ikke specielt tilfreds med dette. Selvom min krop er flot og kurvet, og jeg trodsalt er 175 høj, så blvier jeg let påvirket i denne modeverden.. hvor alt handler om træning, kost og buksestørrelse. Jeg er træt af det. Eller.. Jeg er nok nærmere træt af mig selv. fordi jeg ikke gør noget ved det… Hm... Vær du bare glad for at veje 51 kg. Du er fandeme heldig, selvom det er en anelse undervægtigt..
Satina Wandel,
Jeg er virkelig chokeret. Jeg synes da netop, at du udstråler det STIK MODSATTE! Det er for vanvittigt at beskylde dig for, at du har spillet en rolle ift. hendes sygdom på den måde, som hun beskriver. Jeg husker da tydeligt i en af dine ASK ME videoer, hvor du sidder og med et grin siger, at du træner ikke og at du kan godt lide at spise kanelsnegle - så nej, du er på ingen måde hysterisk med, hvad du putter i din krop, det er i al fald ikke min opfattelse. Jeg vejer selv 48,4 og det har jeg også altid skulle høre for. Jeg er dybt chokeret på dine vegne over, at du har fået sådan en kommentar. Faktisk bliver jeg altid lidt bitter over det, når folk skriver til f.eks. bloggere, at de skal tænke over, at de er rollemodeller - man må vel også forvente, at folk godt kan tænke selv plus at bare fordi man er en rollemodel, skal man så ikke have lov til at dele sine egne meninger og være, som man er? Ellers vil jeg da mene, at man er en lidt ringe rollemodel, hvis man på den måde skjuler sig selv.... http://satinawandel.dk
satinawandel.dk