5 RÅD TIL EKSAMEN

Jeg har haft stor efterspørgsel på et indlæg, hvor jeg giver gode råd til, hvordan man kan klare sig godt til eksamen. Jeg har nu afsluttet 6/8 eksaminer og er faktisk godt tilfreds med mine resultater indtil videre - fik 10 i mundtlig engelsk i dag, så er så glad! Jeg kan selvfølgelig ikke love, at mine råd vil give høje karakterer - der er jo også en masse andre ting, der spiller ind, blandt andet ens nervøsitet, når man er under pres. Når det så er sagt, så vil jeg stadig mene, at disse 5 råd kan få en rigtig langt i processen om en god karakter til eksamen.

1. TAG GODE NOTER Lad vær med at kig efter sidemanden! Du fatter alligevel ikke, hvad der står og når du så læser op på de noter til eksamen, så aner du ikke, hvordan du skal forklare det. Desuden er det heller ikke sikkert, at din sidemand har ret i det han skriver. Så tag dine egne gode noter, skriv det, så du forstår det - skær det ud i pap for dig selv, hvis det er nemmest, så glemmer du det ikke, når du skal læse op igen.

2. KOM I SKOLE Jeg ved godt, at sengen er dejlig varm og der måske endda er mørkt udenfor og det regner ovenikøbet også. Jeg ved også godt, at det er super hyggeligt at tage med i byen om torsdagen og komme hjem kl 4 om morgenen. Eller hvis vejret er super lækkert og alle dine venner skal på stranden og sole. Jeg er ligeglad! STÅ OP og kom i skole. Det er kun dig selv du straffer i sidste ende, når du skal til eksamen - ingen andre. Selvfølgelig har jeg da selv haft de dage, hvor jeg har pjækket, fordi der har været noget andet spændende eller, hvis jeg hellere ville ligge i sengen og sove længe. MEN! Så har det været i de fag, hvor jeg allerede er godt med og ikke føler, at jeg går glip af det helt store.

3. ALKOHOL Jeg nyder virkelig at drikke et glas vin, når jeg skal læse op til eksamen. (I små mængder selvfølgelig.) Nogle gange har det faktisk taget overhånd og så er jeg endt med at drikke hele flasken. (Kan ikke anbefales!) Dog synes jeg, at et koldt glas hvidvin til en omgang tør læsning, hjælper rigtig meget til at koncentrere sig, samt er det med til at gøre læsning til noget "hyggeligt".

4. LÆS HØJT Hvis du har en 24 timers eksamen eller sidder for dig selv i forberedelseslokalet, så læs højt for dig selv. Tit glemmer man noget væsentligt, fordi man er spændt og nervøs og kan ende med at skimte teksten, man skal op og forsvare. I engelsk er det enormt vigtigt at læse teksten højt for sig selv mange gange, så man lærer udtalelserne og er klar på at læse og udvælge samtlige citater i teksten, som skal læses højt for lærer og censor.

5. DYBE VEJRTRÆKNINGER Jeg er altid skide nervøs. Jeg sortner altid de første 10 minutter inde i forberedelseslokalet, dog sker der altid et eller andet, når jeg så går ind til lærer og censor. Jeg ryster selvfølgelig sindssygt på hænderne og snakker enormt hurtigt, så min mund bliver helt tør og knasende. Så et godt råd - tag nogle dybe vejrtrækninger, udnyt at der står en flaske vand på bordet, det hjælper en helt del og især, når man føler at hjernen er på grænsen til en kortslutning.

 

Likes

Comments

Astrid
,
Hej Tina Maria :-) Hvor er den fine kimono fra?
Malene
,
Hvor er din smukke cardigan fra? Eller er det en blazer?
Denise,
Hej Tina Maria. Rigtig gode råd du har skrevet! Jeg har et mere, der kan tilføjes på listen: Snak om det emne, teorier eller projekt man skal op i med ens forældre, kæreste eller venner. Det hjælper altid på mig, at jeg snakker med nogen om det da jeg husker det bedre fordi jeg får det ud. På den måde øver man at snakke om emnet, hvis man ikke er god til de mundtlig eksaminer.
nordicperspective.dk
Astrid
,
Hvor er din kimono fra? :-)
Astrid
,
Hvor er din kimono fra? :)
Thea
,
Hej Tina Maria Jeg går kun i folkeskolen, men jeg syntes det var et rigtigt godt indlæg,da jeg kan blive rigtigt nervøs inden fremlæggelser, prøver eller lign. Nå men jeg kunne godt tænke mig at vide hvilket kamera du bruger, og om du stadig bruger dit olympus epl-7 ? Og om det er et kamera du kan anbefale til nybegyndere?
Tina Maria
,
Hej Thea :-) Ja, jeg bruger stadig mit Olympus - det er det bedste! Og det er så nemt at bruge - kan helt klart anbefale det til nybegyndere :-)
Tina Maria
,
Hej Astrid :-) Min kimono er fra mærket Masai :-)